Welkom bij het participatiefonds

altijd een stap vooruit

Over het Participatiefonds

Het Participatiefonds zorgt voor de verdeling van het financiële risico dat schoolbesturen in het primair onderwijs lopen bij de beëindiging van een dienstverband.  lees meer

artikelen

  • Schoolbesturen bundelen krachten in nieuw platform

    Zeven schoolbesturen in de regio Zuidoost-Brabant hebben samen... Lees meer

  • Geke Faber nieuwe voorzitter Participatiefonds en Vervangingsfonds

    Het Bestuur van het Participatiefonds en Vervangingsfonds heeft... Lees meer

  • Reglement Participatiefonds voor het schooljaar 2017-2018

    Het Reglement Participatiefonds voor het schooljaar 2017-2018 is... Lees meer

Werkzoekenden

Dit moet u weten over uw uitkering en de hulp die het Participatiefonds kan bieden bij het zoeken naar een nieuwe baan.  lees meer

Speeddates voor werkzoekenden Primair Onderwijs

Met schoolbesturen en uitzendbureaus kennismaken met als doel een baan? Dat kan tijdens een speeddate van het Participatiefonds.

Wijzigingen werkloosheidsuitkering

Is uw werkloosheidsuitkering ingegaan vóór 1 juli 2015? Dan gelden er door de wetswijziging van 1 juli 2015 voor u op sommige punten andere regels.

'Afkomstig uit het primair onderwijs'?

Op participatiefonds.nl vindt u wat u moet weten als u werkloos bent geworden of na werkloosheid weer (deels aan het werk gaat). Meer detailinformatie over de verschillende onderwerpen vindt u in de brochure.

Werkgevers

Als u een dienstverband van een medewerker beëindigt, kunt u bij het Participatiefonds een verzoek indienen voor een vergoeding van de uitkeringskosten.  lees meer

Modernisering Participatiefonds

In de bestuursvergadering van 12 maart jl. is het advies van sociale partners binnen het primair onderwijs over de modernisering van het Participatiefonds door het bestuur van het Participatiefonds overgenomen.

Bijeenkomst voor regio Rijn-Gouwe 'Van personeelsoverschot naar personeelstekort!'

POvoorderegio organiseert op 7 februari a.s. in samenwerking met OCenW deze bijeenkomst voor schoolbestuurders en HR-adviseurs in de regio Rijn-Gouwe om te bekijken of er voldoende belangstelling is voor regionale samenwerking op personeelsterrein.

Premie per 1 januari 2018

Het bestuur van het Participatiefonds heeft besloten de premie per 1 januari 2018 te verhogen van 4,00% naar 5,25%.

Bijeenkomst regionale samenwerking

POvoorderegio organiseert op 30 november een bijeenkomst over de aanpak van het groeiende lerarentekort, vervangingsvraagstukken en loopbaanbeleid.