Vacature Beleidsmedewerker (flankerend beleid)

16-jun-2017

Het Vervangingsfonds en het Participatiefonds zijn twee (privaat vormgegeven) zelfstandige bestuursorganen (ZBO's) met een wettelijke taak. De belangrijkste taak van deze stichtingen is om de vervangings- c.q. de werkloosheidskosten die schoolbesturen in het Primair Onderwijs (PO) moeten maken, te verevenen over alle aangesloten schoolbesturen. Daarbij beogen de fondsen deze kosten voor de PO-sector als geheel zo laag mogelijk te houden. Deze taak wordt ondersteund door dienstverlening op het gebied van het terugdringen van ziekteverzuim binnen het PO en de re-integratie van werklozen. Voor meer informatie over de fondsen verwijzen wij u graag naar onze site (www.vervangingsfonds.nl en www.participatiefonds.nl).

De fondsen hebben de komende jaren te maken met ingrijpende ontwikkelingen en veranderingen, waarbij zij samen met het bestuur en de sociale partners toewerken naar een nieuw stelsel . De besturen van genoemde fondsen worden ondersteund door een gemeenschappelijk bestuursbureau.  De taken van het bestuursbureau zijn onder andere de beleidsvoorbereiding voor het bestuur en het coördineren en uitvoeren van het beleid dat het bestuur heeft vastgesteld.  Bij dit bestuursbureau, gevestigd in het centrum van Rotterdam,  werken momenteel circa 40 personen. Voor de afdeling Strategie en Innovatie zijn wij vanwege de uitbreiding van onze werkzaamheden op zoek naar een Beleidsmedewerker (flankerend beleid).

Wat ga je doen?


Als beleidsmedewerker ondersteun je de manager Strategie en Innovatie en de directie bij het ontwikkelen, implementeren en monitoren van het beleid op op het gebied van het terugdringen van ziekteverzuim binnen het PO en de re-integratie van werklozen. Vanuit de strategische kaders onderhoud je externe contacten, neem je deel aan verschillende overlegtafels, en schrijf je heldere beleidsadviezen. Daarnaast verricht je diverse uitvoerende taken binnen jouw beleidsportefeuille.

Functie-eisen


Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal drie tot vijf jaar aantoonbare werkervaring in een beleidsmatige functie (bij voorkeur binnen het primair onderwijs). Je hebt kennis en ervaring met beleidsontwikkeling op het gebied van terugdringen van het ziekteverzuim en re-integratie (bij ziekte en werkloosheid).  Je hebt ervaring met het opbouwen en onderhouden van een netwerk van samenwerkingspartners. Je bent analytisch sterk en hebt een “hands on” mentaliteit. Vanzelfsprekend zijn je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden uitstekend.

Wat bieden wij?


Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan. De functie kent veel verantwoordelijkheid en biedt veel ruimte voor eigen initiatief. Het salaris bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal  € 3202 en maximaal € 4574 bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime dienstverband (36 uur), excl. 8% vakantietoelage en 7,45% eindejaarsuitkering. We bieden in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de periode van twee jaren.

Interesse?


Wacht dan niet langer en stuur je CV en motivatie voor 2 juli a.s via onze sollicitatiepagina. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Karin Eding (P&O-adviseur) via 010-2177640 of karin.eding@vfpf.org.

Hebt u vakantieplannen in juli en/of augustus dan horen wij dat graag zodat wij hier rekening mee kunnen houden!

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. Een assessment en het opvragen van referenties maakt onderdeel van de procedure.