Vacature Procesmanager

16-nov-2017

Het Vervangingsfonds en het Participatiefonds zijn twee (privaat vormgegeven) zelfstandige bestuursorganen (ZBO's). De belangrijkste taak van deze stichtingen is om de vervangings- c.q. de werkloosheidskosten die schoolbesturen in het Primair Onderwijs (PO) moeten maken, te verevenen over alle aangesloten schoolbesturen. Daarbij beogen de fondsen deze kosten voor de PO-sector als geheel zo laag mogelijk te houden. Deze taak wordt ondersteund door dienstverlening op het gebied van het terugdringen van ziekteverzuim binnen het PO en de re-integratie van werklozen. Voor meer informatie over de fondsen verwijzen wij u graag naar onze site (www.vervangingsfonds.nl en www.participatiefonds.nl).

De besturen van genoemde fondsen worden ondersteund door een gemeenschappelijk bestuursbureau. Bij dit bestuursbureau, gevestigd in hartje Rotterdam, werken momenteel circa 40 personen.

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een

PROCESMANAGER  (32-36 uren)

Weet jij uitstekend te adviseren op het gebied van bedrijfsprocessen, risicoanalyse en projecten? Ben jij positief ingesteld, gedreven en energiek en heb je een proactieve werkhouding gericht op kwaliteit, continu verbeteren en resultaat?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als procesmanager analyseer je bestaande processen en verbeter je deze processen. Je analyseert, adviseert en ontwerpt nieuwe processen. Je bent sterk betrokken bij de implementatie van de gewijzigde of ontworpen processen. Ook ben je verantwoordelijk voor diverse analyses zoals stakeholderanalyses en risicoanalyses.  Daarnaast word je betrokken bij het opstellen van functioneel ontwerpen waarbij je business rules en requirements nader uitwerkt. Je doet dit in nauwe samenwerking met de collega’s van functioneel beheer en externe ICT leveranciers.

Heb je:

 • ruime ervaring (minimaal 4 jaar) in het vakgebied procesmanagement?
 • (bij voorkeur) ervaring en affiniteit met het werkveld van premieheffing, uitkeringen en casemanagement en de juridische processen hieromheen? Ben je daarnaast ook bekend met bedrijfsvoeringsprocessen die op een bestuursbureau spelen.
 • een integrale blik en ben je in staat om maatschappelijke ontwikkelingen in het werkveld door te vertalen naar processen?
 • ervaring met veranderingsprocessen en ontwikkelingen in een veranderende organisatie?

Functie-vereisten:

 • Je beschikt minimaal over HBO+/WO werk- en denkniveau
 • Je kennis van architectuur (TOGAF) en informatiebeveiliging (Information Security Foundation) is een pré
 • Je hebt kennis van moderne technologieën en methodieken zoals Prince2 /Use Cases/ Userstories/ Interview technieken, UML, Agile/Scrum
 • Je hebt meerdere jaren ervaring als procesmanager, bij voorkeur in een organisatie binnen de publieke sector
 • Je bent iemand met uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden en daarmee in staat het management, medewerkers en externe belanghebbenden op adequate wijze (ook over lastige dossiers) te adviseren 
 • De competenties analytisch, communicatief vaardig, klantgericht en organisatiesensitiviteit zijn op jou van toepassing. Ook ben je  in staat om buiten gebaande paden te denken en te werken.
 • Iemand die in staat is weerstand op positieve wijze om te buigen
 • Iemand die gemotiveerd, enthousiast, resultaatgericht, flexibel, een ‘bouwer’ en besluitvaardig is

Wij bieden:

Een uitdagende baan in een interessant werkveld met professionele collega’s. Het salaris is  afhankelijk van kennis en ervaring (max € 5.260,32). Wij volgen de cao APG.

Uiteraard bieden wij ook een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie:

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Hein Mak, manager bedrijfsvoering (010-2177640).  

Solliciteren op de vacature procesmanager

Je kunt je brief en CV, voor 29 november a.s., sturen aan P&O via onze sollicitatiepagina.

Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure