Vacature (senior) Beleidsmedewerker met een juridische achtergrond

16-jun-2017

Het Vervangingsfonds en het Participatiefonds zijn twee (privaat vormgegeven) zelfstandige bestuursorganen (ZBO's) met een wettelijke taak. De belangrijkste taak van deze stichtingen is om de vervangings- c.q. de werkloosheidskosten die schoolbesturen in het Primair Onderwijs (PO) moeten maken, te verevenen over alle aangesloten schoolbesturen. Daarbij beogen de fondsen deze kosten voor de PO-sector als geheel zo laag mogelijk te houden. Deze taak wordt ondersteund door dienstverlening op het gebied van het terugdringen van ziekteverzuim binnen het PO en de re-integratie van werklozen. Voor meer informatie over de fondsen verwijzen wij u graag naar onze site (www.vervangingsfonds.nl en www.participatiefonds.nl).

De fondsen hebben de komende jaren te maken met ingrijpende ontwikkelingen en veranderingen, waarbij zij samen met het bestuur en de sociale partners toewerken naar een nieuw stelsel. De besturen van genoemde fondsen worden ondersteund door een gemeenschappelijk bestuursbureau.  De taken van het bestuursbureau zijn onder andere de beleidsvoorbereiding voor het bestuur en het coördineren en uitvoeren van het beleid dat het bestuur heeft vastgesteld.  Bij dit bestuursbureau, gevestigd in het centrum van Rotterdam,  werken momenteel circa 40 personen.

Voor de afdeling Strategie en Innovatie zijn wij op zoek naar een (senior) Beleidsmedewerker met een juridische achtergrond (36 uur per week).

Binnen de afdeling Strategie en Innovatie is (o.a) beleidsadvisering op het gebied van de wettelijke- (vereveningstaak) en flankerende taken (voorkomen en bestrijden van werkloosheid en ziekteverzuim) belegd.
Als (senior) beleidsmedewerker ondersteun je de manager Strategie en Innovatie en de directie bij het ontwikkelen, implementeren en monitoren van het beleid op bovengenoemde terreinen. Vanuit de strategische kaders onderhoud je externe contacten, neem je deel aan verschillende overlegtafels, adviseer je het bestuur, sociale partners en het ministerie over alle aan de wettelijke taak van de fondsen gerelateerde onderwerpen. Je schrijft heldere (beleids)adviezen en draagt eraan bij dat de reglementen van de fondsen, algemeen verbindende voorschriften, in lijn zijn met de cao Primair Onderwijs, onderwijswetgeving en sociale zekerheidswetgeving. Daarnaast borg je dat het reglement aansluit bij de dagelijkse praktijk van scholen.

De komende jaren staan er voor de afdeling Strategie en Innovatie belangrijke ontwikkelingen op het programma. Het is van belang dat de senior beleidsmedewerker een  sterke inhoudelijke sparringpartner is voor de manager Strategie en Innovatie. 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde opleiding rechtsgeleerdheid  en hebt aantoonbare  kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarktbeleid, Wwz, sociale verzekeringswetgeving en/of HR-beleid.

Je bent een stevige persoonlijkheid die proactief en gedegen bijdraagt aan het functioneren en positioneren van de fondsen.
Je beschikt  over een sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en je bent een interessante en inspirerende sparringpartner. Het omgaan met tegengestelde belangen zijn daarbij een tweede natuur.
Je hebt minimaal drie tot vijf jaar aantoonbare werkervaring in een beleidsmatige functie in een politiek bestuurlijke omgeving waarbij je goed hebt leren schakelen tussen tactisch en strategisch niveau.
Je bent analytisch sterk en bent goed in staat anderen te betrekken om tot een gemeenschappelijk doel te komen.

Vanzelfsprekend zijn je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden uitstekend en beschik je over een ‘hands on’-mentaliteit

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan. De functie kent veel verantwoordelijkheid en biedt veel ruimte voor eigen initiatief. Het salaris is gebaseerd op schaal IX van de cao APG (max. € 4574,05) bruto per maand op fulltime basis, eventueel is een uitloop naar schaal X (max € 5228,95) mogelijk. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.  We volgen de cao APG. We bieden in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de periode van twee jaar.  

Interesse?

Wacht dan niet langer en stuur je CV en motivatie voor 2 juli a.s via onze sollicitatiepagina. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Karin Eding (P&O-adviseur) via 010-2177640 of karin.eding@vfpf.org.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. Een assessment en het opvragen van referenties maakt onderdeel van de procedure.

Hebt u vakantieplannen in juli en/of augustus dan horen wij dat graag zodat wij hier rekening mee kunnen houden!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.