Vacature Beleidsmedewerker

30-aug-2018

We zoeken een enthousiaste beleidsmedewerker met ervaring in een brede HR-functie. Help jij ons mee om verzuim en werkloosheid in het primair onderwijs duurzaam te verlagen?

Onze klanten zijn schoolbesturen in het primair onderwijs. Wij ondersteunen hen zodat hun personeel met plezier voor de klas staat en de continuïteit van onderwijs gegarandeerd is. Daarbij streven we naar zo weinig mogelijk verzuim of uitval. Gebeurt dat toch, dan kunnen schoolbesturen de kosten voor vervanging door het Vervangingsfonds vergoed krijgen.
Het Participatiefonds betaalt de kosten voor werkloos geworden ex-werknemers. Die helpen we met ons re-integratieprogramma zo snel mogelijk aan een nieuwe baan.

Beide fondsen staan aan de vooravond van grote veranderingen, wij gaan (ver)bouwen! Met een flinke moderniseringsslag willen we onze dienstverlening nog beter te maken en verzuim en werkloosheid in de sector duurzaam verlagen.
We zoeken een creatieve en enthousiaste

Beleidsmedewerker (1 fte)

met kennis over het voorkomen en bestrijden van verzuim en werkloosheid

die met ons van deze uitdaging een succes wil maken.

We zitten nu nog in een pand aan de Blaak, maar op 1 december verhuizen we naar gebouw Willemswerf, een toplocatie in Rotterdam met breed uitzicht over de Maas.
Je komt te werken bij de afdeling Strategie & Innovatie, in een gedreven team van projectleiders, communicatiemedewerkers en beleidsmedewerkers.

Werkzaamheden:
Als beleidsmedewerker adviseer je het management en het bestuur over het beleid dat erop gericht is werkloosheid en verzuim in de sector primair onderwijs te voorkomen en te bestrijden. Je ontwikkelt beleid op tactisch en strategisch niveau, neemt deel aan verschillende (interne en externe) overlegtafels en je schrijft heldere beleidsadviezen. Alles met het doel schoolbesturen te ondersteunen in hun taak werkloosheid en verzuim tegen te gaan. Samenwerking staat in jouw werk voorop. Je pakt een regisserende rol op bij inhoudelijke vraagstukken en adviseert ook stakeholders bij ministeries en sociale partners in het primair onderwijs.

Functievereisten:

  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal drie tot vijf jaar aantoonbare werkervaring in een brede HR-functie (bij voorkeur in of voor het onderwijs).
  • Je hebt een duidelijke visie op wat er nodig is op jouw vakgebied in de sector primair onderwijs.
  • Je hebt brede kennis op het gebied van personeelsbeleid en van relevante wet- en regelgeving, waaronder de (nieuwe) CAO PO.
  • Je hebt ervaring met het opbouwen en onderhouden van netwerken.
  • Je hebt een flexibele houding, toont initiatief en bent oplossingsgericht.
  • Je werkt in Rotterdam maar bent ook bereid naar diverse locaties in het land af te reizen;
  • Je bent communicatief sterk (mondeling, maar zeker ook schriftelijk);


Wij bieden:
Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan met veel eigen verantwoordelijk-heid en ruimte voor eigen initiatief. Het salaris bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal €3240,00 en maximaal €4629,00 bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime dienstverband (36 uur), excl. 8% vakantietoelage en een volledige dertiende maand. We bieden in eerste instantie twee tijdelijke aanstellingen voor de maximale duur van twee jaren. Daarna is er uitzicht op een vast dienstverband.

Informatie:
Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Joyce van Wilsem, manager Strategie & Innovatie (010-2177640).

Solliciteren op de vacature beleidsmedewerker?
Wij zien jouw brief met motivatie en cv graag tegemoet. Stuur deze voor 1 oktober aan P&O via onze sollicitatiepagina. Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie over de fondsen vind je op www.vervangingsfonds.nl en www.participatiefonds.nl.

In het onderwijs haalt iedereen het maximale uit zichzelf en samen halen we het maximale uit de sector.