Vacature Casemanager Participatiefonds

12-apr-2019

Onze afdeling Dienstverlening is op zoek naar een casemanager re-integratie. Kun jij goed luisteren, doorvragen, samenvatten en plannen? En vind je het leuk om onderwijspersoneel weer aan een passende baan te helpen? Dan is dit iets voor jou!

Dienstverlening zit in onze genen!

Onze klanten zijn schoolbesturen in het primair onderwijs. Wij ondersteunen hen zodat hun personeel met plezier voor de klas staat en de continuïteit van onderwijs gegarandeerd is. Daarbij streven we naar zo weinig mogelijk verzuim of werkloosheid.  Gebeurt dat toch? Dan kunnen schoolbesturen de kosten voor vervanging of werkloosheid door ons vergoed krijgen.

Wij helpen schoolbesturen om verzuim beheersbaar te houden en door ziekte uitgevallen personeel zo snel mogelijk te laten re-integreren. Werkloos geworden personeel begeleiden wij  met een op maat gesneden  re-integratieprogramma zo snel mogelijk aan een nieuwe baan.

Ons doel is altijd  iemand voor de klas! Help je ons mee?

Een gemeenschappelijk bestuursbureau ondersteunt de besturen van de beide fondsen in haar taak als zelfstandig bestuursorgaan. Bij het bestuursbureau werken momenteel circa 50 personen vanuit het kantoor in de Willemswerf, een van de mooiste locaties van Rotterdam met fantastisch uitzicht over de Maas.

Bij de afdeling Dienstverlening (casemanagement re-integratie) zijn wij op zoek naar een:

Casemanager

Als casemanager ben je verantwoordelijk voor de bemiddeling van de werkzoekenden terug in het onderwijs. Is de bemiddeling niet (direct) mogelijk dan worden de werkzoekenden begeleid door inzet van re-integratieactiviteiten/cursussen. Is terugkeer in het onderwijs niet mogelijk wordt bemiddeling naar werk buiten het onderwijs opgestart. Jij als casemanager coördineert dit gehele traject. Je bent dus zowel regisseur, adviseur, bemiddelaar als sparringpartner.

Door het Participatiefonds worden in verschillende regio’s  in het land voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over de rechten, plichten en de begeleiding die door het Participatiefonds wordt geboden. Als casemanager verzorg je de voorlichtingsbijeenkomst zelf.

Heb jij?

  • aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
  • affiniteit met onderwijs, re-integratie werkloosheid en sociale wetgeving;
  • het lef om initiatief te nemen en ben je gewend resultaatgericht te werken;

Goede contactuele vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, zijn van groot belang om deze functie vorm te geven:

  • je kunt goed luisteren, samenvatten en doorvragen;
  • je kunt omgaan met weerstand
  • je hebt positieve energie, empathisch vermogen en geduld om beweging tot stand te brengen.

En zijn tenslotte de competenties klantgerichtheid, samenwerken, plannen, nauwkeurigheid en analytisch denkvermogen op jou van toepassing?

Dan zien we jouw sollicitatiebrief erg graag tegemoet!

Wij bieden:

Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan. De functie kent veel  verantwoordelijkheid en biedt veel ruimte voor eigen initiatief.

Het salaris is  afhankelijk van kennis en ervaring (max € 3.735,74). Wij volgen de cao APG.

Het gaat in eerste instantie om een dienstverband voor bepaalde tijd (6 tot 12 maanden) maar een verlenging of vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden.

Informatie:

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Yvonne Bezemer, casemanager (010-2177630 of yvonne.bezemer@vfpf.org). 

Interesse?

Laat je sollicitatiebrief en cv voor 25 april  a.s. achter op de sollicitatiepagina. Kandidaten die geregistreerd staan in het doelgroepenregister worden eveneens uitgenodigd te solliciteren. Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Een aanstelling vindt plaats bij het Vervangingsfonds. Daarvoor is de afgifte van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Voor meer informatie over de fondsen verwijzen wij je graag naar onze site (www.vervangingsfonds.nl en www.participatiefonds.nl).

In het onderwijs haalt iedereen het maximale uit zichzelf, samen halen we het maximale uit de sector

Download hier de vacature