Werken bij het Participatiefonds

Het Vervangingsfonds en het Participatiefonds zijn met enige regelmaat op zoek naar personeel. Op deze pagina vindt u een overzicht van de openstaande vacatures.

Vacature Mobiliteitsadviseur

Ben jij een klantgerichte en communicatief vaardige professional  die een bijdrage wil leveren aan het oplossen van een groot maatschappelijk probleem?
Kom ons helpen om de tekorten n het primair onderwijs te verminderen!

Voor onze afdeling Dienstverlening zijn we op zoek naar een

Mobiliteitsadviseur (36 uur per week)

 

Als mobiliteitsadviseur ben je verantwoordelijk voor de bemiddeling van werkzoekenden (in een uitkeringssituatie) terug in het onderwijs. Is de bemiddeling niet (direct) mogelijk dan worden de werkzoekenden begeleid door inzet van re-integratieactiviteiten/cursussen. Is terugkeer in het onderwijs niet mogelijk wordt bemiddeling naar werk buiten het onderwijs opgestart. Als mobiliteitsadviseur coördineer je dit gehele traject, veelal door telefonisch contact met de cliënten. Je bent dus zowel regisseur, adviseur, bemiddelaar als sparringpartner.

Heb jij:

  • aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
  • affiniteit met onderwijs, re-integratie werkloosheid en sociale wetgeving;
  • het lef om initiatief te nemen en ben je gewend resultaatgericht te werken;
  • ervaring met het voeren van complexe telefoongesprekken en ben je in staat om weerstand telefonisch om te buigen en cliënten daardoor in beweging te brengen;
  • je kunt goed luisteren, samenvatten en doorvragen;
  • je houdt overzicht ook onder druk;
  • je straalt positieve energie uit en beschikt over empathisch vermogen;
  • de competenties klantgerichtheid, samenwerken, plannen, nauwkeurigheid en analytisch denkvermogen?

Dan zien we jouw sollicitatiebrief erg graag tegemoet!

Het gaat in eerste instantie om een dienstverband voor bepaalde tijd 12 maanden) maar een verlenging of vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden. 

Informatie:
Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Yvonne Bezemer: 010-2177630 of yvonne.bezemer@vfpf.org

Interesse?
Laat je sollicitatiebrief en cv voor 27 juni a.s. achter op de sollicitatiepagina.
De sollicitatiegesprekken staan gepland op 5 en 12 juli 2019.

Open sollicitaties

Gebruik dit formulier voor een open sollicitatie.

Vervangingsfonds en Participatiefonds

De organisatie bestaat uit 2 stichtingen: de stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs en de stichting Participatiefonds. Alle scholen in het primair onderwijs zijn (bij wet) verplicht aangesloten bij deze stichtingen.

Vervangingsfonds

Het Vervangingsfonds adviseert en ondersteunt het primair onderwijs om te komen tot een gezonde, prettige en veilige werkomgeving op school. Zodat alle medewerkers - directeuren, leerkrachten en anderen - op een gezonde manier en met plezier kunnen werken. Oftewel: samen zorgen voor welzijn en werkplezier.

Mocht een medewerker toch uitvallen, dan ondersteunt het Vervangingsfonds schoolbesturen door de vervangingskosten onder bepaalde voorwaarden te vergoeden. Voor de financiering van die vergoeding dragen vrijwel alle schoolbesturen in het primair onderwijs premie af. De schoolbesturen betalen die premie uit de lumpsum, die ze krijgen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Daarnaast adviseert en bemiddelt het Vervangingsfonds bij uitgevallen medewerkers om terug te keren in het arbeidsproces.

Meer informatie: www.vervangingsfonds.nl

Participatiefonds

Het Participatiefonds zorgt voor de verdeling van het financiële risico dat schoolbesturen in het primair onderwijs lopen als ze een dienstverband beëindigen. Alle schoolbesturen in het primair onderwijs betalen hier premie voor. Het fonds betaalt de uitkeringskosten van werkzoekend onderwijspersoneel als een schoolbestuur heeft voldaan aan de voorwaarden die in het reglement staan. Voor schoolbesturen is dit een financiële prikkel om een zorgvuldig personeelsbeleid te voeren. Om de uitkeringskosten in het primair onderwijs zo laag mogelijk te houden, helpt het Participatiefonds werkzoekend onderwijspersoneel bij het vinden van een nieuwe baan.

Meer informatie: www.participatiefonds.nl

De bedrijfscultuur van het Vervangingsfonds en het Participatiefonds is open en samenwerkingsgericht en gericht op kwaliteit en planmatig werken. Externe contacten richten zich op serviceverlening en professionaliteit. Intern gaan medewerkers op een informele manier met elkaar om en gaan eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling hand in hand.

Onderwijsvacaturebank

Bent u een onderwijskracht en op zoek naar een nieuwe baan? Kijk dan op www.onderwijsvacaturebank.nl