Fase I: verplichte voorlichtingsbijeenkomst

Wie net werkloos is geworden, heeft meestal veel vragen. Wij organiseren daarom regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten op verschillende plaatsen in Nederland. Tijdens zo’n bijeenkomst krijgt u van ons onder andere informatie over uw uitkering(en), rechten, plichten, re-integratiebegeleiding en de verschillende instanties waarmee u te maken kunt krijgen.

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over alles wat er komt kijken bij werkloosheid en het vinden van een nieuwe baan. Daarom is het bijwonen van de bijeenkomst verplicht wanneer uw uitkeringsrecht langer dan 1 jaar is. De bijeenkomst duurt ongeveer twee uur en de reiskosten die u ervoor maakt worden, onder voorwaarden, door ons vergoed (vanaf 15 km enkele reis).

Uitnodiging

U hoeft zich niet zelf aan te melden voor de bijeenkomst. Zodra de afdeling Casemanagement Re-integratie van het Participatiefonds uw gegevens van UWV heeft  ontvangen, sturen wij u een uitnodiging toe. U krijgt een uitnodiging voor deelname aan een bijeenkomst op één van de volgende locaties: Rotterdam, Amsterdam, Arnhem, Zwolle en Roermond. Op basis van uw postcode wordt bepaald voor welke locatie u wordt uitgenodigd.

Na ontvangst van de uitnodiging moet u uw aanwezigheid met een e-mail aan ons bevestigen via casemanagement@vfpf.org.   

Bij de uitnodiging  zit ook een formulier voor het aanvragen van een tegemoetkoming in de reiskosten. Deze levert u in tijdens de bijeenkomst.

Bent u verhinderd omdat u ziek bent of omdat u parttime werkt en moet werken op de dag van de voorlichtingsbijeenkomst, laat ons dit dan tijdig weten! Hebt u zich ziek gemeld bij UWV of hebt u een vakantie doorgegeven? Dan hoeft u de bijeenkomst in die periode niet bij te wonen. Geef ook in dat geval uw afwezigheid tijdig aan ons door.
In al deze gevallen nodigen wij u uit voor een nieuwe bijeenkomst.

Uitzonderingen

Krijgt u geen uitkering meer omdat u een nieuwe baan hebt gevonden? Dan bent u niet meer verplicht om naar de bijeenkomst te komen. U moet dan wel de ingangsdatum van uw nieuwe baan aan ons doorgeven.

Brochure