Fase III: begeleiding en bemiddeling naar een passende baan

Wilt u uw kansen op werk vergroten, dan is het deelnemen aan re-integratieactiviteiten erg belangrijk.

Ondersteuning en begeleiding

Als u langer dan 1 jaar recht op uitkering hebt, dan heeft u na het arbeidskansengesprekn en de loopbaanscan met de casemanager van het Participatiefonds uw plan van aanpak besproken. Op basis daarvan gaat u waar nodig aanvullende scholing en training volgen.
Dat kan bijvoorbeeld een sollicitatietraining zijn, een vakinhoudelijke cursus of individuele coaching.

Samen zorgen we ervoor dat u er weer helemaal klaar voor bent om aan de slag te gaan. Bij voorkeur natuurlijk binnen het primair onderwijs, maar ook als uw ambities in een andere sector liggen, gaan we u daarin ondersteunen en begeleiden.

Het Participatiefonds werkt samen met diverse re-integratiebureaus, zoals Calder Werkt, Staat van Dienst, Power4People, IDplein, IMK (Instituut Midden- en Kleinbedrijf), en USG Restart.
De Participatiefonds Academie biedt bijscholing aan voor binnen het onderwijs door middel van e-learning. Keert u niet terug in het onderwijs dan zijn er diverse omscholingstrajecten via NCOI mogelijk.
Vraag uw casemanager naar de mogelijkheden en de voorwaarden.

Is uw uitkeringsrecht korter dan 1 jaar, dan starten wij direct met bemiddelingsactiviteiten bij uw zoektocht naar een nieuwe baan.

Bemiddeling

Het Participatiefonds weet waar de vacatures zijn binnen het onderwijs in uw regio. Wij helpen bij de bemiddeling tussen u en de werkgever. Samen gaan we op zoek naar de juiste match.

We organiseren speeddates met diverse werkgevers, onderhouden de Onderwijsvacaturebank en ondersteunen regionale pools van samenwerkende scholen.

Om aan de verplichtingen die bij uw uitkering horen te voldoen, vragen wij u om
- uw profiel aan te maken op de Onderwijsvacaturebank en te zoeken naar passende vacatures;
- u aan te melden bij regionale transfer centra (RTC’s) en pools in uw werkgebied;
- deel te nemen aan speeddates die het Participatiefonds in uw regio organiseert.
Uw casemanager kan u hierbij helpen en adviseren.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het casemanagementteam van het Participatiefonds. We helpen u graag!

Onderwijsvacaturebank

Iedereen die op zoek is naar een baan in het primair onderwijs kan in onze Onderwijsvacaturebank naar vacatures zoeken. Hierin staan zowel vacatures voor onderwijzend personeel als voor onderwijsondersteunend personeel en management-/directiefuncties.

Zoekt u werk, dan kunt u uw cv in onze vacaturebank plaatsen, zodat scholen u gemakkelijk kunnen vinden. Daarnaast kunt u via de vacaturebank een persoonlijke pagina (profiel) aanmaken, waarmee u eenvoudig en snel kunt solliciteren. Als u zich opgeeft voor de gratis e-mailservice, ontvangt u regelmatig een overzicht van nieuwe vacatures.

Brochure