Fase III: begeleiding en bemiddeling naar een passende baan

Wilt u uw kansen op werk vergroten, dan is het deelnemen aan re-integratieactiviteiten erg belangrijk.

Ondersteuning en begeleiding

Als u langer dan 1 jaar recht op uitkering hebt, dan heeft u met de casemanager van het Participatiefonds uw ontwikkelplan besproken. Op basis daarvan gaat u waar nodig aanvullende scholing en training volgen.
Dat kan bijvoorbeeld een sollicitatietraining zijn, een vakinhoudelijke cursus of individuele coaching.

Samen zorgen we ervoor dat u er weer helemaal klaar voor bent om aan de slag te gaan. Bij voorkeur natuurlijk binnen het primair onderwijs, maar ook als uw ambities in een andere sector liggen, gaan we u daarin ondersteunen en begeleiden.

Is uw uitkeringsrecht korter dan 1 jaar, dan starten wij direct met bemiddelingsactiviteiten bij uw zoektocht naar een nieuwe baan.

Bemiddeling

Het Participatiefonds helpt bij de bemiddeling tussen u en werkgevers die vacatures hebben. Daarbij zoeken we naar de juiste match.

We organiseren speeddates met diverse werkgevers, onderhouden de Onderwijsvacaturebank, ondersteunen regionale pools van samenwerkende scholen en we zorgen voor directe werving en selectie. Onze medewerkers kennen de arbeidssituatie en de vraag naar personeel in uw werkgebied en kunnen actief bemiddelen.

Om aan de verplichtingen die bij uw uitkering horen te voldoen, vragen wij u om
- uw profiel aan te maken op de Onderwijsvacaturebank en te zoeken naar passende vacatures;
- u aan te melden bij regionale transfer centra (RTC’s) en pools in uw werkgebied;
- deel te nemen aan speeddates die het Participatiefonds in uw regio organiseert.
Uw casemanager kan u hierbij helpen en adviseren.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het casemanagementteam van het Participatiefonds. We helpen u graag!

Onderwijsvacaturebank

Iedereen die op zoek is naar een baan in het primair onderwijs kan in onze Onderwijsvacaturebank gratis naar vacatures zoeken. Hierin staan zowel vacatures voor onderwijzend personeel als voor onderwijsondersteunend personeel en management-/directiefuncties.

Zoekt u werk, dan kunt u uw cv in onze vacaturebank plaatsen, zodat scholen u gemakkelijk kunnen vinden. Daarnaast kunt u via de vacaturebank een persoonlijke pagina (profiel) aanmaken, waarmee u eenvoudig en snel kunt solliciteren. Als u zich opgeeft voor de gratis e-mailservice, ontvangt u regelmatig een overzicht van nieuwe vacatures.

Brochure