Ik word werkloos. Wat nu?

U bent werkzaam in het primair onderwijs, maar uw werkgever beëindigt uw dienstverband. Dan hebt u in de meeste gevallen recht op een werkloosheidsuitkering. U krijgt dan niet alleen te maken met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), maar ook met het Participatiefonds. Wij betalen de uitkeringskosten van onderwijspersoneel en helpen u bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Wie zijn wij?

Als uw dienstverband wordt beëindigd, dan kunt u recht hebben op een werkloosheidsuitkering (WW). Deze uitkering kunt u aanvragen via www.werk.nl, een website van UWV. Wanneer UWV vaststelt dat u voor een uitkering in aanmerking komt, dan krijgen wij hiervan binnen enkele weken bericht. Het geld voor de uitkeringen van onderwijspersoneel komt namelijk uit ons fonds. Alle scholen in het primair onderwijs dragen hiervoor premies af. Als een school kan aantonen dat ze haar best heeft gedaan om te voorkomen dat een medewerker moet worden ontslagen, dan vergoeden wij de uitkeringskosten.

Let op: mogelijk komt u ook in aanmerking voor een bovenwettelijke uitkering. Deze kunt u aanvragen bij WWplus.

Wat kunnen wij voor u doen?

Zodra wij bericht hebben gekregen van UWV, bepalen wij of u in aanmerking komt voor hulp bij het zoeken naar werk. Dat hangt onder andere af van de duur van uw uitkering. Hebt u langer dan een jaar recht op WW? Dan krijgt u begeleiding van ons.

Hebt u korter dan een jaar recht op WW, dan komt u niet in aanmerking voor begeleiding. U kunt dan wel met vragen en voor advies terecht bij onze afdeling Casemanagement Re-integratie.

 

Onderwijsvacaturebank

Iedereen die op zoek is naar een baan in het primair onderwijs kan in onze Onderwijsvacaturebank gratis naar vacatures zoeken. Hierin staan zowel vacatures voor onderwijzend personeel als voor onderwijsondersteunend personeel en management-/directiefuncties. Zoekt u werk, dan kunt u uw CV in onze vacaturebank plaatsen, zodat scholen u gemakkelijk kunnen vinden. Daarnaast kunt u via de vacaturebank een persoonlijke pagina aanmaken, waarmee u eenvoudig en snel kunt solliciteren. Als u zich opgeeft voor de gratis e-mailservice, ontvangt regelmatig een overzicht van nieuwe vacatures.

Brochure